Spring naar inhoud

Dierenarts

Ester Heldens, dierenarts

Ik ben Ester Heldens, geboren in Tilburg. In mijn jeugd woonden we in het mooie Oisterwijk waar we thuis een soort "hobby-boerderij" hadden met veel dieren. Na de HAVO deed ik enkele jaren HBO. Vanaf 1991 studeerde ik diergeneeskunde in Utrecht. In 2000 mocht ik mijn diploma diergeneeskunde in ontvangst nemen.

In 2001 startte ik mijn loopbaan als dierenarts bij een gemengde praktijk in Emmeloord. In de beginjaren ging ik vooral als veearts de boer op. Ook in West-Brabant en in Friesland heb ik in gemengde praktijken gewerkt. Ik woon sinds 2005 samen met Jacob op zijn melkveebedrijf in Luttelgeest, waar ik nog een heel klein beetje "boerin" en veearts ben. Naast melkkoeien hebben we ook schapen, pony’s, honden, katten en kippen op de boerderij. Mennen met mijn pony's is mijn hobby.

Sinds 2011 heb ik me in mijn werk als dierenarts toegelegd op de behandeling van huisdieren zoals honden, katten en konijnen. Het volgen van nascholing hoort daar ook bij. In 2016 ben ik mijn eigen praktijk voor gezelschapsdieren "Dierenartspraktijk Marknesse" gestart. Dit was een totaal nieuwe uitdaging voor mij, waarvan ik nog geen spijt heb gehad!

 

Een dierenarts kan natuurlijk niet zonder assistentes: ze houden alle bezigheden op de praktijk onder controle. Inmiddels zijn er drie paraveterinairen werkzaam bij de praktijk. Ze stellen zich aan u voor op de pagina paraveterinairen.