Spring naar inhoud

Dierenarts

Ester Heldens, dierenarts

Ik ben Ester Heldens, geboren in Tilburg. In het mooie Oisterwijk in Noord-Brabant heb ik mijn middelbare schooltijd doorgebracht en thuis op de "hobby-boerderij" hadden we veel dieren. Na de HAVO en enkele jaren agrarisch HBO in Dronten begon ik in 1991 met de studie diergeneeskunde. In Utrecht heb ik in januari 2000 mijn diploma diergeneeskunde in ontvangst mogen nemen.

Het kan zijn, dat ik bekend gezicht voor u ben. In 2001 startte ik mijn loopbaan als dierenarts bij een praktijk in Emmeloord. In de beginjaren ging ik vooral als veearts de boer op. Ook in West-Brabant en in Friesland heb ik in gemengde praktijken gewerkt. De liefde zorgde ervoor dat ik toch weer in de Noordoostpolder ging wonen. Ik woon sinds 2005 samen met Jacob op zijn melkveebedrijf in Luttelgeest. Naast melkkoeien zijn er ook schapen, pony’s en honden en katten op de boerderij. Ik fotografeer graag dieren. Mennen met mijn pony's is mijn hobby.

gaasterland-3

Ik heb me de laatste jaren in mijn werk als dierenarts toegelegd op de behandeling van huisdieren zoals honden, katten en konijnen. Het volgen van nascholing hoort daar ook bij. Het starten van mijn eigen praktijk voor gezelschapsdieren "Dierenartspraktijk Marknesse" is een nieuwe uitdaging, die ik in 2016 met veel plezier ben aangegaan.

Een dierenarts kan natuurlijk niet zonder assistentes. Inmiddels zijn er twee paraveterinairen werkzaam bij de praktijk. Ze stellen zich aan u voor op de pagina paraveterinairen.