WAT doen we?

Preventieve gezondheidszorg.
Een belangrijk deel van de diergeneeskunde, is de preventieve zorg. Tijdens periodieke (jaarlijkse) controles van uw huisdier, wordt de gezondheid een heel dierenleven in de gaten gehouden. Naast vaccinaties om de weerstand tegen besmettelijke dierziekten op peil te houden, geven we advies over voeding, gebitsverzorging en het in goede lichaamsconditie houden van uw huisdier.
Onderzoek bij klachten.
Als uw huisdier klachten heeft, kunt u een afspraak maken voor een consult. Tijdens dit consult worden vragen aan u gesteld over bijvoorbeeld de duur en de ernst van de klachten. We noemen dit de anamnese. Uw antwoorden op de vragen, zijn erg belangrijk voor de dierenarts. Daarna wordt een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Er wordt een (waarschijnlijkheids-)diagnose gesteld en er wordt een behandeling gestart. Het kan zijn dat alleen lichamelijk onderzoek, onvoldoende is, om een goede diagnose te kunnen stellen. Er wordt dan besproken welke aanvullende onderzoeken mogelijk zijn.
Aanvullend onderzoek.
Bij het onderzoek van uw huisdier wordt regelmatig verder onderzoek geadviseerd. In ons laboratorium hebben we de mogelijkheid om o.a. urine-, ontlastings-, en bloedonderzoek uit te voeren. Ook wordt er microscopisch onderzoek gedaan van bijvoorbeeld huidafkrabsels of oorswabs. U kunt soms wachten op de uitslag. In sommige gevallen, is meer onderzoek nodig, dan we zelf kunnen uitvoeren. Er worden dan monsters opgestuurd naar een laboratorium en u wordt gebeld, zodra de uitslag bij ons binnen is.
Röntgenonderzoek.
In onze praktijk kunnen we ook röntgenfoto's maken. De redenen om dit te doen, zijn divers. We maken foto's van de botten en gewrichten als uw huisdier is aangereden of moeilijk loopt. Bij dieren met maagdarmklachten kunnen we zien of er afwijkingen zijn aan het maagdarmkanaal. Verwacht uw huisdier pups of kittens? Dan kunnen we aan het einde van de dracht zien om hoe veel jongen het gaat.
Operaties.
We opereren dagelijks in de ruime OK. We maken gebruik van injectie- en gasnarcose. Veel operaties die we doen zijn standaard operaties, zoals castraties en sterilisaties. Daarnaast zijn er operaties zoals het verwijderen van vooral huidtumoren. Ook spoedoperaties, zoals bijvoorbeeld een keizersnede bij een stagnerende bevalling kunnen we uitvoeren. Specialistische operaties, zoals bijvoorbeeld grote orthopedische operaties voeren we niet uit. Daarvoor sturen we u door naar een specialist.
Voeding.
We zijn leverancier van Sanimed voeding voor hond en kat. Dit is hoogwaardige voeding met 100% natuurlijke ingrediënten voor een fit en gezond leven. We hebben zowel onderhoudsvoeding (preventive) voor de diverse levensstadia als dieetvoeding (curative) voor dieren met bepaalde lichamelijke aandoeningen. Daarnaast is het mogelijk om RAW veterinary diet worsten te bestellen.