Team

Ester Heldens
Dierenarts, eigenaar.
Ik ben Ester Heldens, geboren in Tilburg. Wonend op een soort "hobby-boerderij" in Brabant is mijn interesse voor allerlei dieren ontstaan. Via de HAVO en HBO, ben ik Diergeneeskunde in Utrecht gaan studeren. Ik kreeg in 2000 mijn diploma. Mijn loopbaan begon in Emmeloord, waar ik vooral als veearts de boer op ging. Ook in West-Brabant en in Friesland heb ik gewerkt. In 2016 ben ik mijn eigen praktijk voor gezelschapsdieren “Dierenartspraktijk Marknesse” gestart aan de Oudeweg. Omdat dit goed uitpakte, kon ik in 2024 met het team verhuizen naar de nieuwe, grotere praktijk aan de Breestraat. Ik streef erna een goede collega en "baas" te zijn, voor mijn collega's, zodat we als team goede zorg en service kunnen bieden aan u en uw huisdier. Mijn "thuis" is de boerderij van Jacob in Luttelgeest, waar altijd van alles te doen is.
Robert Fikse
Dierenarts
Mijn naam is Robert Fikse en ik kom oorspronkelijk van de Veluwe. Ik ben getrouwd met Kirsten en samen zijn we de ouders van Emily en Thomas. Thuis hebben we 2 katten, Skye en Aiwa, en een konijn genaamd Nova. Mijn hobby’s zijn lezen, tuinieren en wandelen in Oostenrijk. Wij gaan regelmatig met het gezin even naar Oostenrijk, waar mijn vrouw en ik even helemaal tot rust kunnen komen in de bergen. Sinds 2010 ben ik dierenarts en heb ik in verschillende gemengde praktijken gewerkt. Hier heb ik altijd naast mijn werk als landbouwhuisdierenarts ook spreekuren gedaan voor de kleine huisdieren. Op zoek naar een nieuwe uitdaging heb ik besloten om me toe te leggen op de kleine huisdieren. Vanaf januari 2023 kunt U mij 4 dagen in de week aantreffen in Marknesse. Graag tot binnenkort!
Linda van Steenis
Dierenarts
Mijn naam is Linda van Steenis. In het Zeeuwse Vlissingen groeide ik op met honden, katten, cavia’s, konijnen, vogels en verzorgpony’s; de liefde voor dieren zat er al vroeg in, als kind wist ik al dat ik dierenarts wilde worden. Na het behalen van mijn diploma voor de studie diergeneeskunde aan de universiteit te Utrecht in 2008 ben ik direct aan de slag gegaan als dierenarts en heb ik gewerkt in diverse dierenartspraktijken in Brabant, Groningen en Friesland. Door regelmatig nascholing te volgen, houd ik mijn kennis ‘up to date’ en ben ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Vanaf april 2024 ben ik 4 dagen per week in de dierenartspraktijk Marknesse te vinden en zet ik mij samen met het gezellige en kundige team graag in voor u en uw liefste huisdier!
Renske Altenburg - de Graaf
Paraveterinair
De meeste mensen uit de polder kennen mij als de ‘Friese assistente” Renske. Ik woon in Friesland en heb 2 katten, een Europese korthaar genaamd Balou en een kruising Maine Coone x Noorse Boskat genaamd Joep! Verder ben ik gek op honden maar heb zelf geen trouwe viervoeter. Sinds het begin (2016) ben ik werkzaam bij Dierenartspraktijk Marknesse. Daarvoor ben ik bij meerdere dierenartspraktijken en klinieken werkzaam geweest, daarbij heb ik veel ervaring en kennis opgedaan. Jullie treffen mij 3 dagen per week aan de balie en telefoon. Verder ben ik de rechterhand van de dierenartsen en de duizendpoot in de praktijk. Tevens voer ik gebitsbehandelingen uit en u kunt bij mij terecht voor voedingsadvies op maat (gewichtsconsulente voor honden en katten). Klantvriendelijkheid en (liefdevolle) zorg voor dier en mens staan bij mij hoog in het vaandel. Graag tot ziens bij dierenartspraktijk Marknesse!
Kyana Reinink - de Olde
Paraveterinair
Mijn naam is Kyana Reinink. Samen met mijn man, Jack Russel Izzy en mijn paard woon ik in Meppel. In mijn vrije tijd train ik graag mijn paard en geniet ik van het buiten leven. In 2015 heb ik mijn diploma paraveterinair gehaald en hierna heb ik bij verschillende praktijken ervaring op gedaan. Wat ik zo leuk vind aan het werk als paraveterinair is dat geen dag hetzelfde is! Ik ben sinds oktober 2020 aan het werk bij dierenartspraktijk Marknesse. Ik verheug me erop om u, samen met uw huisdier, te ontmoeten in de praktijk en u zo goed mogelijk van dienst te zijn!
Liza Raggers - Jansen
Paraveterinair
Mijn naam is Liza Raggers-Jansen. Samen met mijn man en 2 zoontjes woon ik in Blokzijl. Thuis hebben wij 3 honden (1 Labrador en 2 Welsh springer spaniels) en 3 katten (2 Europees kortharen en een Ragdoll). Met onze Welshen en de Ragdoll fok ik af en toe een nestje met stamboom. Ik vind het verwelkomen van nieuw leven en het zien opgroeien tot een evenwichtig dier geweldig. Ook het gedrag en opvoeden van dieren vind ik heel interessant. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met het gezin en natuurlijk de verzorging van de dieren. Het bezoeken van shows met de honden vind ik ook erg leuk. In 2012 heb ik mijn paraveterinair diploma gehaald en na gewerkt te hebben in een dierenspeciaalzaak ben ik bij een dierenartsenpraktijk gaan werken. Vanaf februari 2022 kunt u mij 3 dagen per week tegenkomen in Dierenartspraktijk Marknesse. Ik kijk er naar uit om u en uw huisdier(en) te ontmoeten en hopelijk zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Jeltsje de Haan - Bangma
Paraveterinair
Hallo, mijn naam is Jeltsje Bangma. Ik woon in Oosterzee-Buren op een boerderij, met mijn man, zoon en 2 dochters. Ik ben opgegroeid in Follega, ook op een boerderij, waar wij als kinderen altijd mee hielpen met alle dagelijkse werkzaamheden. Ik mag graag (race)fietsen, wandelen en hardlopen, maar gewoon in de natuur zijn vind ik ook heerlijk. Na 33 jaar met veel inzet en enthousiasme in Lemmer gewerkt te hebben heb ik een zwangerschapswaarneming in Joure mogen doen. En nu krijg ik per januari 2024 de kans om bij Dierenartspraktijk Marknesse te komen werken. Een mooie praktijk waar ze met veel passie zorgen voor uw dier. De afwisseling die dit werk met zicht meebrengt is erg mooi. Ik hoop met mijn ervaringen en enthousiasme een mooie aanvulling te zijn in deze praktijk. U komt mijn tegen op de maandagen, dinsdagen en de vrijdagen.
Sharon Klijnsma
Paraveterinair
Hallo iedereen, mijn naam is Sharon en vanaf januari 2024 zal ik ook werkzaam zijn bij dierenartspraktijk Marknesse als dierenartsassistente. Ik woon in Scherpenzeel samen met mijn ouders, kippen en mijn mooie Mechelse herder van 4 jaar. Ik ben afgelopen oktober geslaagd voor de opleiding en moet dus ook nog wat ervaring opdoen. Wanneer ik meer ervaring heb opgedaan als paraveterinair wil ik graag verschillende cursussen/nascholing gaan doen waarmee ik u nog beter van dienst kan zijn (bijv. voeding, echo en röntgen en eventuele andere interesses die ik binnen de praktijk op zal doen). Ook wil ik graag nog een cursus hondentrainer gaan doen omdat ik werken met honden het allerleukste vindt. U kunt me maandag t/m donderdag op de praktijk tegenkomen.
Jacob Schaap
"Technische dienst"
Niet op de loonlijst, maar zeker niet onbelangrijk. Jacob is onze technische man die ingeschakeld wordt voor diverse klussen. In het dagelijks leven is hij druk aan het werk op zijn melkveebedrijf in Luttelgeest en woont hij daar samen met praktijkeigenaar Ester Heldens. Naast de melkkoeien, zijn er pony's, honden en katten op de boerderij.