Spring naar inhoud

Faciliteiten

Wat kunnen we u en uw huisdier bieden bij Dierenartspraktijk Marknesse?

CONSULTEN / VISITES

Consult = afspraak op de praktijk: Indien mogelijk hebben we het liefst dat u met uw dier(en) op de praktijk komt. Alle benodigdheden zijn daar aanwezig.

Visite = afspraak bij u thuis: Als u niet in staat bent, om naar de praktijk te komen, óf als er andere redenen zijn, waarom u graag heeft dat de dierenarts bij u thuis komt, is het mogelijk om een afspraak te maken voor een visite. Een visite moet ruim van te voren worden aangevraagd/ingepland.

Let op: In geval van spoed binnen openingstijden is het niet altijd mogelijk dat een visite gereden wordt en in geval van spoed buiten openingstijden, kunnen nooit visites gereden worden.

ONDERZOEK/BEHANDELING

Afspraak voor inenting van gezond dier: Tijdens de jaarlijkse vaccinatie wordt een algemeen lichamelijk onderzoek gedaan ( "Apk-Keuring"). Vaak is alles ok, maar soms kan ook iets gevonden worden wat u zelf niet had gemerkt. Als u vragen heeft, kunt u deze stellen.

Afspraak voor onderzoek van een ziek dier: Als uw dier klachten heeft, kunt u bellen voor een consult. Kleine klachten hebben niet direct haast, maar indien nodig, kunt u voor ernstige klachten een spoedconsult aanvragen. Het lichamelijk onderzoek wordt gedaan om een diagnose te stellen: Wat heeft uw dier? Daarna wordt besloten of een behandeling nodig is, en waarmee. Het kan zijn dat u medicijnen mee krijgt, zoals tabletten, om de behandeling voort te zetten.

VERDER ONDERZOEK

Als door gewoon lichamelijk onderzoek de diagnose niet gesteld kan worden, of als een dier niet beter wordt, kan in overleg met u worden besloten om verder onderzoek te doen. Bij Dierenartspraktijk Marknesse hebben we hiervoor diverse mogelijkheden.

Urineonderzoek: stick en microscopisch onderzoek

Huidonderzoek: microscopisch onderzoek huidafkrabsel

Bloedonderzoek: Een aantal belangrijke bepalingen kunnen we direct zelf doen. Voor sommige bepalingen moeten we bloed opsturen naar een laboratorium.

Echo-onderzoek: Sinds november 2016 hebben we de beschikking over echo-apparatuur. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld kijken of een hond drachtig is.

Röntgenonderzoek: Sinds december is Dierenartspraktijk Marknesse in het bezit van een röntgenruimte met digitale röntgenapparatuur.

OPERATIES

Castratie: we voeren castratie van mannelijke dieren uit bij hond / kat / konijn / cavia

Sterilisatie: (eigenlijk ook castratie) van vrouwelijke dieren doen we bij hond / kat

Diverse operaties: zoals operatief verwijderen van bultjes, melkkliertumoren, etc.

Spoedoperaties: bijvoorbeeld keizersnede hond / kat als een bevalling niet goed verloopt.

GEBITSBEHANDELING

Bij huisdieren is het soms noodzakelijk om het gebit te laten reinigen. Ook moeten soms losse/rotte tanden of kiezen getrokken worden. Dit gebeurt altijd onder narcose.

We hebben op de praktijk nog geen dentale röntgen, waarmee we röntgenfoto's van het gebit kunnen maken. Dit betekent, dat in speciale gevallen uw hond of kat zal worden doorgestuurd naar een dierenkliniek waar een gebitsspecialist werkzaam is, die deze mogelijkheid wel heeft.